"Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма

Компанията иска повече хора от малцинствата да работят за нея
30 юни 2020 11:08,
35
"Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма
Снимка: БГНЕС

"Мерцедес" оцвети болида си в черно за новия сезон във Формула 1. Той започва през този уикенд в Австрия, а шампионите при конструкторите решиха по този начин да подкрепят не само движението срещу расизма, а и да се обявят срещу всички видове дискриминация.

Още по темата

От отбора написаха: "Когато Формула 1 се завърне на пистата този уикенд в Австрия, тя ще го направи в един тотално променен свят от последното ни събиране в Мелбърн през март. Нашият спорт бе обединен в глобалната борба срещу COVID-19 пандемията чрез проекта "Питлейн", както и в движението "Black Lives Matter". То ни показа колко много сме изостанали в битката с расизма и всички други форми на дискриминация."

"В нашата организация обаче едва 3% от работниците принадлежат на малцинствена етническа група и само 12% са дами. Липсата на разнообразие ни показва, че трябва да търсим талант по друг начин - във всички слоеве на обществото, които до момента не сме изследвали", пише още в съобщението, цитирано от БНР.

В "Мерцедес" са сигурни, че отборът им ще бъде по-силен, ако бъде отворен към всички хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Anon преди 3 години
Ще ви се не знае и ощипаните госпожици... какъв расизъм, уважаеми? Формула 1 е спорт, асоцииран не само с високите скорости, но и с иновации. Обяснете, моля, каква е връзката между раса,сексуална... ориентация..., религия, и нивото на интелекта? Или си абсолютен професионалист в областта си - пилот, инжинер, техник, логистика и т.н., или не си. Това не е просто квартално състезание, а огромно поле за реклама. А успешната реклама носи много, много пари. Както се казва, пари при пари отиват...
30
0
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Май феновете на Формула 1 ще се наложи да си намерят по-мъжествен спорт - като художествена гимнастика или синхронно плуване... Нека меринджеите на Формулата да се радват на новите си фенове - левите хомо-педо-содомити...
29
0
 
6
 
! Отговори
Пича преди 3 години
Че това сега не е ли обидно точно към черните - нали пилотите пак са бели!? Това е все едно бял актьор да играе черен персонаж. Първо трябва да сложат само черни пилоти - в името на "разнообразието". А това, че следващите пет-шест(надесет) турнира ще ги загубят - това е доблестна саможертва против расизма. И обратно - тотално расистко е да се наемат пилоти, атлети и т.н. само защото са *добри*, без значение расата им. Не, дорде не стане всичко черно, равенство просто няма да има.
28
0
 
2
 
! Отговори
Предлагам сделка преди 3 години
До Анонимен 22България НЕ Е чернокожа.За останалото те подкрепям. И като стане ясно каква продукция ще дават братчедите от маалата, тогава ще говорим със западняците за всичко останало. Братчедите ще работят както си знаят, а собствениците да бъдат така добри да им плащат така, както плащат в Западна Европа, за да имат работниците им западен стандарт и да не се чувстват дискриминирани.Ако не им излезе сметката, да не ни се бъркат във вътрешните работи с малцинствата.
27
0
 
11
 
! Отговори
Бял човек отБългария преди 3 години
Кой ще подкрепи мен и подобните на мен?Къде са белите мерцедеси?!
26
0
 
0
 
! Отговори
до Няма значение преди 3 години
И Англия и Холандия !
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК сега концерна "Баерн" ще направи черен (кафяв) Аспирин?
24
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Глупости на... търкалета !
23
0
 
9
 
! Отговори
ноби преди 3 години
и точно каква подкрепа е това ? моята е червена, значи аз подкрепям индианците
22
0
 
22
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
Вън белите от националния отбор на Франция и Германия
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направят един завод и в България и да наемат роми, че те са *** и готово! Сега с тия маймунджелъци да се правят на интересни и да го избиват на реклама нищо няма да стане. Да идват тук и да произвеждат. Има и цели държави, като България, които са чернокожи.
20
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
И всички германки да си боядисат г-зовете в черно , щото някак си не е прилично толкова бяло д-*** !
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А инвалиди във Формула 1 - кога? Абсолютна дискриминация. Трябва да имаме и слепи пилоти! Поне двама, че да е интересно на пистата. Определено ще вдигне интереса към спорта!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дочакаме ли всеки отбор във Формула 1 да си назначи щатен чернокож и щатен пeдepаст? Или няма да дочакаме?И си представям как ще ги показват по телевизията: "Това е Донатело, щатния xомо на Red Bull, а до него е Нбогобого - щатния нeгъp на Alfa Romeo".
17
0
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Хахахаха. Ей тия болиди сега, ако не успеят да спечелят шампионата, ще стане по-зле
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В нашата организация обаче едва 3% от работниците принадлежат на малцинствена етническа група и само 12% са дами."Така е. Да не се правят на хахави, ами да хващат жените да заваряват ламарините и малцинствата да монтират гуми, стъкла и тем подобни. Какво само ми висят на социалки и раждат деца?!?
15
1
 
18
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Наистина, няма много чернокожи лесбийки травестити изповядващи исляма във Формула 1. Веднага да се промени това положение! Пилотите от тук нататък - чернокож до чернокожа, травестит до травестита леле майно льо...
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бял мерцедес ме преследва в живооота..."
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувайте си коли с бял цвят- по не им личи когато полепне прах по тях. На черното веднага изпъква! )))
12
0
 
21
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Да разбираме че черните мерцедеси са за черните. Подозирам че продажбите на белите от тук насетне ше станат повече, а мерцес ще има драстичен спад е продажбите. Расизма в полза на чврните не е полезен за бизнеса.